Web Analytics Made Easy - Statcounter

سید حسن رسولی به مناسبت روز شورا‌ها در برنامه رادیو گفتگو ضمن تبریک روز ملی شورا‌ها و تاریخچه تشکیل شوراها، گفت: در نهم اردیبهشت سال ۵۹ به فرمان امام راحل و اهتمام مرحوم آیت اله طالقاتی اصول و فصول قابل توجهی در قانون اساسی به امر اصیل شورا‌ها اختصاص داده شد تا با فرمان صادر شده در نقاط مختلف کشور در شهر و روستا، شورا‌ها تشکیل شود و مردم برای اداره امور محلی دعوت به همکاری شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تا قبل ازسال ۷۷ دولت‌های گذشته به طور نسبی سازو کار حقوقی و قانونی شورا‌ها را مهیا کرده بودند، اما به دلیل شرایط خاص جنگ این بیم بود که با تشیل شورا‌ها و واگذاری برخی از اختیارات از دولت به مردم شاهد نابسامانی باشیم، اما دولت اصلاحات تصمیم گرفت، این اصول و قانون را اجرا کند و امروز در آغاز پایین ۱۹ سالگرد تولد نهاد شورا هستیم.
وی ادامه داد: در کلان بنا است با توجه به اصول مرتبط با قانون اساسی، با تاسیس نهاد شورا‌ها اداره امور محلی به خصوص جنبه‌هایی که بیشتر امور خدماتی، عمرانی، رفاهی، فرهنگی و در حقیقت غیرحاکمیتی است از دولت جدا و اسباب کوچک سازی دولت با همکاری مردم گسترش یابد.
نائب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه در پاسخ به اینکه شورا‌های شهر، شورای مردم هستند یا شهردار؛ گفت: یکی از مهمترین موضوعات محوری که از همان دوره اول که دولت اصلاحات قانون شورا‌ها را اجرا کرد، مد نظر بود، تنظیم روابط و مناسبات نظام شورایی با دولت بود. در آن زمان استاندار خراسان لرستان وبه نمایندگی از استان عضو شورای عالی اداری بودم. بر اساس مواد مختلف در قانون برنامه‌های توسعه احکامی توسط مجلس مبنی بر تعیین تکلیف و واگذاری بخش‌هایی از وظایف غیرحاکمتی و تصدی گرایانه دولت به شهرداری‌ها تعیین و ابلاغ شد. این ماموریت به شورای عالی اداری کشور محول شد و در آن زمان ۲۳ وظیفه مطابق با این اجکام که از جنس وظایف حاکمتی نبودند، احصا و مصوب شد. این وظایف از دولت جدا و با اعتبارات و امکانات به شهرداری‌ها اضافه شود، اما با وجود مواد قانونی صریح در دولت‌های مختلف به دلیل موانع موجود و مقاومت‌ها هنوز به درستی این کار صورت نگرفته است. علت اصلی نیز ساختار اقتصادی، مالی و سیاسی دولت‌ها و نوع تقسیم کار در قانون اساسی به خصوص در قوه مجریه که وظایف را بخشی را واگذار کرده است.
خزانه دار همچنین تصریح کرد: مردم کشور به خصوص مردم تهران، ری و تجریش در انتخابات ۲۹ اردیبهشت سال گذشته بسیاری از رکود‌ها را شکاندند. ۳ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر فقط در تهران پای صندوق‌های رای آمدند. به طور متوسط حضور مردم در پای صندوق‌ها ۳۵۰ درصد بیش از دوره قبل بوده است. آخرین نفر لیست امید ۴۰۸ هزار و ۵۰۰ رای اختلاف با نفر اول لیست مقابل دارد، کل آرای نفر اول دوره قبل ۱۱۰ هزار رای بوده، اما آقای مهندس هاشمی بیش از یک میلیون و ۷۰ هزار رای بوده است، این آمار‌ها برای این بود که بگویم، مردم با آرا‌ی خود به نظام جمهوری اسلامی علامت دادند که آمادگی دارند که با واگذاری امور شورا‌ها به اصلاح طلبان، هرچه بیشتر زمینه کوچکسازی دولت محقق شود. آنچه به صورت عملی این خواسته را تامین می‌کند، تحقق خواسته به حق نظام شورایی، تحت نظام مدیریت یکپارچه شهری است اگر صحبت می‌شود که شورا‌های شهر‌ها از شورای شهرداری به شورای شهر تبدیل شود به عنوان فردی اجرایی معنا و مفهوم این خواسته در شرایطی که مسئول بخش‌های خدماتی همچون، آب، برق، مخابرات، حمل و نقل شهری به شوا‌ها واگذار شود، می‌دانم.
رسولی با بیان اینکه مردم از اعضای شورای شهر تهران درباره کاهش آلودگی، معضلات حمل و نقل و ترافیک می‌خواهند در این امور کاری کنند، گفت: لازم به بیان است که شورای شهر تهران در مورد سیاست گذاری و تعیین راهبرد سیاست گذاری در حوزه حمل و نقل درون شهری تنها حق تعیین نرخ را دارد و عوامل تعیین کننده دراین امور دولتی است. البته امیدواریم با حضور مهندس الویری به عنوان رئیس شورای عالی استان‌ها شاهد اجرای اصل ۱۰۲ قانون اساسی و تحقق مدیریت واحد شهری باشیم.

بابک, [۳۰.۰۴.۱۸، ۱۳:۳۳][Forwarded from Eli ebrahimi]وی گفت: در سال ۶۰ تا ۶۲ شهردار خراسان بودم و آن زمان نظام شورایی نبود، متوسط درآمد شهرداری‌های سراسر کشور از محل عوارض نوسازی ۴۵ درصد بود و امروز این رقم به کمتر از دو درصد کاهش یافته است. در سال ۶۲ قانون خودکفایی شهرداری‌ها تصویب شد و درهمان قانون مقرر شد ظر ف. ۶ ماه لایحه شناسایی درآمد‌هایی پایدار را تهیه شود که تاکنون انجام نشده است.
رسولی اعلام کرد: شهرداری تهران به طور متوسط در سال‌های گذشته بین ۱۴ تا ۱۹ هزار میلیارد تومان بودجه بوده است، در ۱۴ سال گذشته مدیریت شهر تهران در دست اصولگرایان بوده، دراین مدت شهرداران محترم که رقیب دولت بودند، برای رفتن به پاستور وسوسه شدند و تلاش کردند. شهرداری تهران جایگاه ویژه‌ای دارد و دستگاه عمومی غیردولتی است که حتی یک سوزن ته گرد آن جزء اموال مردم است، همچنین ثروت مجازی و منزلت اجتماعی و سیاسی این نهاد به طریق اولی جز اموال عمومی است. خطا‌هایی در تهران رخ داده و برای رسیدن به اهداف سیاسی نظام بودجه ریزی و تخصیص منابع و نوع اجرای پروژه‌ها عمدتا با سوگیری‌ها سیاسی همراه بوده است. به همین دلیل اعضای شورای پنجم از شهردار تهران خواست که هوس رفتن از بهشت به پاستور را نداشته باشد این شرط برای شهردار آینده نیز وجود دارد.
به گفته این عضو شورای شهر تهران، متاسفانه رقابتی شدن روابط و مناسبات دولت و شهرداری طی ۱۴ سال گذشته و در کنار سایر موانع و مقاومت‌ها موجب شده تا حوزه اقتصاد مدیریت شهری با چالش‌های مواجه شود.
ظرفیت شهرداری برای بهره برداری سیاسی وسوسه انگیز است
عضو هیات رئیسه شورای شهر تهران با تاکید بر اینکه نباید از جایگاه شهرداری بهره برداردی سیاسی کرد، اما به عنوان مدیر و کارشناس و فرد سیاسی اعلام می‌کنم که ظرفیت شهرداری برای بهره برداری سیاسی فوق العاده وسوسه انگیز است، گفت: هر جریان فکری که در تهران بر سر کار بیایند باید با شهردار ممنتخب خود قول و قرار بگذارد که هوس رفتن به پاستور را نداشته باشد تا پدیده هولوگرام و شهرفروشی تکرار نشود. اگر مراقبت‌ها توسط پارلمان شهری صورت نگیرداز آنجا که مدیریت شهری مرکز قدرت است، اصلاح طلب و اصوگرا هم ندارد ممکن است عدم حسن استفاده از منابع صورت گیرد.
وی گفت: اینکه گفته شود، شهردار هوس رفتن از بهشت به پاستور را ندارد، به معنای نقض حقوق شهروندی نیست، مدیری در حد و اندازه شهرداری تهران که موفق عمل کرد، حق دارد رئیس جمهور شود، اما این حق شرایطی نیز دارد. این مدیر باید ازپایگاه اجتماعی و احزاب قدرتمند برخوردار باشد تا هزینه‌های ریاست جمهور شدن را تامین کند، اما سوال درچندباری که آقای قالیباف برای رئیس جمهور شدن، تلاش کردند، اعلام کنند که چه میزان از جیب خود و چقدر از شهرداری هزینه کرده است؟
رسولی درباره عملکرد مدیریت گذشته گفت: ۵۱۰ پروژه از مدیریت گذشته به شهرداری کنونی به ارث رسیده که این پروژه‌ها ۲۵ درصد پیشرفت ریالی، ۳۶ درصد پیشرفت فیزیکی و ۲۵ درصد پیشرفت قطی دارند و بودجه لازم برای اتمام این تعداد پروژه نیز ۳۶ هزار میلیارد تومان است. در حوزه اقتصاد شهری تا پایان اسفند سال ۹۴، ۱۰ هزار میلیارد تومان شهرداری به پیمانکاران پروژه‌ها بدهکار است.
وی ادامه داد: ما بنا داریم شهر را با انظباط مالی اداره کنیم، برادارن اصولگرا ۵۲ هزار میلیارد تومان به استثنای ۳۶ هزار میلیارد تومان منابع برای اتمام پروژه‌ها برای ما بدهی به ارث گذاشته است. مدیریت گذشته چه چیزی به ما تحویل داده است که حال از ما عملکرد می‌خواهد؟ ۵۲ درصد از قرارداد‌های دوره گذشته شهرداری تهران با ترک تشریفات صورت گرفته است. ۳ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان منابع نقد شهرداری از محل فروش هولوگرام در دست افرادی است که عده‌ای از آن‌ها در اوین و عده‌ای ناپیدا هستند. در هشت ماه گذشته از محل هولگرام یک ریال کسی به کسی نداده است. امروز سامانه انجام مناقاصات شهرداری به صورت شفاف در اختیار همه است. اگر هفت ماه اول مدیریت کنونی شهرداری تهران با هفت ماه اول مدیریت آقای قالیباف و بعد از آن مقایسه شود، به متفاوت بودن رویکرد کنونی پی خواهیم بود. مردم در انتخابات سال گذشته از ما خواستند که مثل آقای قالیباف و دوستانشان نباشیم.
رسولی تاکید کرد: اگر مدیریت گذشته شهرداری تهران در اختیار ما بود حتما به سمت احداث پل صدر و سایر پروژه‌ها نمی‌رفتیم. در باب پایان دادن رقابت دولت، مجلس و مدیریت شهری لازم است بگویم که دوره رقابت مخرب و آسیب رسان به منافع شهری را به رفاقت تبدیل کردیم و اکنون ۹ مصوبه نیز ماحصل این همکاری است.

منبع: پارسینه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۳۲۲۶۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتظار موج جدیدی از خدمت در سال پایانی شورا 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز یزد، محمدمهدی نیکونژاد خطاب به مدیران و معاونان شهرداری گفت: در یک سال پایانی شورا، ایجاد موج جدیدی از خدمت با تکیه بر همدلی و همراهی مدیران مناطق و واحد‌های ستادی شهرداری یزد مورد انتظار است.

وی با اشاره به مأموریت اصلی شهر یعنی ارتقای وضعیت نگه داشت شهر توسط مدیران شهری افزود: در جریان بارندگی‌های اخیر به دلیل اقدامات اساسی و زیر بنایی مناسبی که در سال گذشته انجام شد، کم‌ترین آسیب به شهر و شهروندان وارد گردید.

نیکونژاد ادامه داد: مأموریت دیگر تکمیل طرح‌های متوقف، نیمه تمام یا در حال اجرای شهرداری شده است که باید با نیت خیرخواهانه و جهت خدمت به مردم با سرعت و دقت و بدون نقص مدنظر قرار گیرد.

رئیس کمیسیون نظارت و حقوقی شورای اسلامی شهر یزد خاطرنشان کرد: اکنون که در ابتدای سال قرار داریم باید به گونه‌ای برنامه ریزی شود که تا قبل از ورود به فصل سرد سال بخش قابل توجهی از طرح‌های عمرانی به مرحله پایانی رسیده باشد و انرژی، اعتبار و همچنین نیروی انسانی را در همین راستا متمرکز و به کار گرفته شود.

دیگر خبرها

  • انتقادات عجیب روحانی معروف از سبک زندگی مردم | همه‌تان باید کار کنید | حق ندارید همه چیز را گردن دولت بیاندازید!
  • سیدرضا اکرمی: امروز بَرج‌مان از خرج‌مان بیشتر است/ چطور برای افغان‌ها کار هست، برای ایرانی کار نیست؟
  • چطور برای افغان‌ها کار هست، برای ایرانی‌ها کار نیست؟!
  • شهرداری تهران هیچ قصدی برای باشگاه‌داری ندارد
  • رد شایعه برای مدیریت پرسپولیس توسط شهرداری
  • شهرداری تهران هیچ قصد و برنامه‌ای برای باشگاه‌داری ندارد
  • اجرای مدیریت یکپارچه شهری از اساسی‌ترین طرح‌ها در شورا‌هاست
  • جزئیات پروژه چهارباغ/ فاز نخست تیرماه افتتاح می‌شود
  • انتظار موج جدیدی از خدمت در سال پایانی شورا 
  • رشد چشمگیر احداث نیروگاه های خورشیدی در استان سمنان