Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - تهران - ايرنا - «آمدن من به شهرداري اتفاقي بود» اين جمله را محمدباقر قاليباف در يکي از برنامه ها در آخرين ماه هاي مديريتش در شهرداري تهران بيان کرد.

کلانشهر تهران بعنوان پايتخت ايران زمين همواره شاهد وقوع اتفاقات ريز و درشتي بوده و هست و اين موضوع همواره تاکيدي بر وجود مديريت يکپارچه شهري با عملکردي برنامه محور و دقيق در قالب اسناد بالادستي و چند ساله است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


و به طور قطع آمدن اتفاقي فردي براي مديريت بلندمدت در شهر تهران به استناد گفته شهردار سابق پايتخت که اتفاقي به ساختمان بهشت وارد شده، نمي تواند براي شهر بزرگي همچون تهران با جمعيتي ميليوني کارگشا، مفيد و موثر باشد.
همين آمدن به گفته قاليباف اتفاقي، مقدمه‌اي بود بر 12 سال مديريت شهري و حضور در ساختمان بهشت؛ شهردار سابق تهران در آن برنامه همچنين اظهار کرد: آن زمان برنامه از پيش آماده‌اي نداشتم و از اعضاي شوراي شهر درخواست زمان کردم تا برنامه خود را تنظيم کنم.
قاليباف به عنوان پنجاه وهفتمين شهردار تهران از زمان تاسيس بلديه و دوازدهمين شهردار تهران پس از انقلاب، سال 84 از ناجا راهي خيابان بهشت شد و طولاني‌ترين دوران مديريتي خود را در آنجا سپري کرد.
در اين 12 سال قاليباف همواره زير ذره بين رسانه ها قرار داشت که شايد يکي از دلايل آن شخصيت سياسي وي بود و در نتيجه برخي اقداماتش از سوي کارشناسان و رسانه ها تعبير و تفسير سياسي پيدا مي کرد.
به دنبال اين برداشت است که برخي کارشناسان علوم ارتباطي و سياسي معتقدند؛ قاليباف در واکنش به انتقادات و گزارش هاي منفي، درعين اعتقاد به استفاده از رسانه ها براي تبليغ و بازتاب عملکرد خود، گاه نه تنها پاسخگوي رسانه ها نبود بلکه آنها را مزاحم کار خود نيز مي دانست.
برخي خبرنگاران به ايرنا گفتند که خبرنگاران حوزه شهري جز در برنامه هاي پوششي که در پايان برخي از اين برنامه ها شهردار تهران در جمع خبرنگاران حاضر مي شد، شهردار را نمي ديدند تا سئوال هاي خود را که تعداد آن کم هم نبود، از وي بپرسند.
البته برنامه «درجمع هاي» شهردار تهران نيز با مشقت فراوان بويژه براي خبرنگاران خانم انجام مي شد و شهردار پس از بيان صحبت هاي خود که اغلب تکرار همان صحبت هاي مراسم بود، جز به يک يا 2 سئوال پاسخ نمي داد.
در ماه پاياني مديريت بر شهر تهران نيز زماني که با اعتراض خبرنگاران نسبت به عدم پاسخگويي روبرو شد قول برگزاري نشست خبري داد که هيچ وقت برگزار نشد؛ نشست خبري که از چند سال قبل وعده آن را داده بود.
در طول دوران 12 ساله مديريت قاليباف برغم انتقادات ريز و درشت، پروژه هاي مختلفي در شهر تهران طراحي و اجرا شد و از اين رو مي توان وي را يک مدير «پروژه محور» و يا «مدير سازه» ناميد.
پروژه احداث خطوط 3، 6،7 و 4 مترو، پل صدر، شهرآفتاب، درياچه خليج فارس، اتوبان آزادگان، ايوان انتظار و زيرگذر چهارراه وليعصر، اتوبان امام علي (ع) و پرديس سينمايي از جمله بزرگترين پروژه هايي است که در دوران تصدي گري 12 ساله قاليباف بر مديريت شهري پايتخت اجرا شد.
در مجموع مي توان اقدامات و عملکرد شهردار طرقبه اي تهران را در حوزه هاي مختلف از جمله فني و عمراني، حمل و نقل، خدمات شهري و معماري و شهرسازي بررسي و مورد ارزيابي قرار داد و به نظر مي رسد با تغيير مديريت شهري آن هم پس از 12 سال و در گذر زمان بتوان عملکرد قاليباف و آثار اقدامات وي را بهتر بررسي کرد.
* فني و عمران:
برج ميلاد، درياچه شهداي خليج فارس، پل صدر، اتوبان امام علي (ع) با رکورد بالاترين ميزان تملک در طول دوران مديريت شهري تهران، تکميل تونل اميرکبير، اتوبان باقري، تونل هاي توحيد، نيايش و شهداي غزه، پل جواديه، بزرگراه شهيد زين الدين و خرازي (امتداد شرقي- غربي بزرگراه شهيد همت)، بزرگراه يادگار امام، بزرگراه شهيد ياسيني را مي توان از جمله پروژه هاي مهم 12 سال اخير مديريت شهري پايتخت ذکر کرد.
در حوزه فني و عمران طي 12 سال اخير تعداد پل ها و تقاطع هاي غيرهمسطح شهر تهران از 157 به 350 پل و شبکه جمع آوري آب هاي زيرسطحي از 423 کيلومتر به 514 کيلومتر افزايش يافت، 25 کيلومتر تونل حمل و نقل ويژه خودروها ساخته و شبکه تونلي شهر تهران نيز 19 برابر شده است.
در مجموع براساس اعلام مديريت شهري تا سال گذشته 181 فاز پروژه در قالب 76 کد اعتباري مصوب به بهره برداري رسيد و تعدادي از 52 فاز پروژه در قالب 44 پروژه در دست اجرا نيز در ماه هاي پاياني مديريت قاليباف در شهر تهران به بهره ‌برداري رسيد.
مهم ترين انتقادي که در اين حوزه به عملکرد قاليباف وارد شد، احداث پل صدر بود. بسياري از کارشناسان و متخصصان شهري براين باور بودند که ساخت پل صدر نه تنها کمکي به ترافيک تهران نمي کند، بلکه به گره کور ترافيکي تبديل خواهد شد و اين باور اکنون براي برخي کارشناسان به يقين تبديل شده است.
کارشناسان معتقدند اگر اعتباري که براي ساخت پل صدر هزينه شد به حمل و نقل عمومي اختصاص مي يافت بسيار موثرتر بود؛ عده اي از کارشناسان نيز بيان کردند مطالعات اين پروژه با ارقام و اعداد غيرواقعي که ساخت پروژه را تأييد کند انجام شده و شايد مديريت شهري طي سال هاي آينده مجبور به تخريب طبقه دوم بزرگراه صدر شود.
شهردار تهران در دفاع، منتقدان را «تخريب گر» و نقد آنها را «سياسي» توصيف و اعلام کرد که هيچ گاه به آنها اهميتي نخواهد داد.
*حوزه حمل و نقل عمومي:
تکميل خط يک و 2 مترو، احداث خط 3، 4، 6، 7 ،8، راه اندازي خطوط BRT (سامانه اتوبوس هاي تندرو)، نوسازي تاکسي هاي پايتخت و ورود تاکسي هاي هيبريدي به ناوگان حمل و نقل عمومي از جمله شاخص ترين پروژ هاي اجرا شده در دوران مديريت قاليباف است.
در اين بين مترو همواره يکي از پرحاشيه ترين و بحث برانگيزترين حوزه هاي شهري بويژه طي سه سال اخير بوده است.
آمار و ارقام ساخت خطوط مترو در طول اين سالها بارها و بارها از سوي شهردار تهران اعلام شد، وي در مقايسه اي بدون توجه به شرايط زماني (بويژه وضعيت اقتصادي) تاريخ مترو را به 2 قسمت آغاز ساخت مترو تا سال 84 و از سال 84 تاکنون تقسيم مي کرد.
زمان حضور قاليباف در شهرداري تهران 70 کيلومتر مترو در شهر تهران وجود داشت و در طول اين دوران طول خطوط مترو به 300 کيلومتر افزايش يافت که البته تمام آن به بهره برداري نرسيده؛ صرف نظر از اين که مدت زمان مديريت وي چند سال بوده است.
قاليباف در ماه هاي اخر مديريت خود از خط 7 و 8 مترو(فرودگاه امام خميني) بهره برداري کرد که هر دو با حاشيه هايي همراه بود.
خط 8 مترو(مسير فرودگاه امام راحل) که براساس حکم قضايي و نظر کارشناسان وزارت راه و شهرسازي به دليل نداشتن ايمني و استاندارد مناسب، تنها اجازه افتتاح را داشت که برغم اينها به بهره برداري رسيد و فعاليت خود را به صورت شبانه روزي آغاز کرد، هرچند که بعد از مدتي شرکت مترو خدمات رساني شبانه اين خط را با هدف افزايش سرعت و سرويس دهي مناسب حذف و زمان سرويس اين خط را به 6و 30 دقيقه تا 14 محدود کرد.
در اين ميان براي ساخت خط 6 و 7 مترو بيشترين اعتراضات به شهرداري تهران وارد شد بويژه پس از وقوع چند حادثه فرونشست زمين در پايتخت.
مباحث ايمني، ناکافي بودن تجهيزات، نداشتن پيوست مطالعاتي و عدم انجام مکاتبات با دستگاه هايي که تأسيسات زيربنايي دارند مهمترين مواردي بود که بارها مورد اعتراض اعضاي شورا و کارشناسان قرار گرفت.
در حوزه اتوبوسراني نيز در زمان مديريت قاليباف 10 خط `بي آر تي ` در پايتخت راه اندازي و بخشي از ناوگان اتوبوسراني خصوصي سازي شد؛ البته خصوصي سازي نتوانست به اهدافي که براي آن تعريف شده بود دست يابد و عمده شرکت هاي خصوصي اتوبوسراني به مشهدي ها رسيد.
يکي از گلايه هاي قاليباف در اين حوزه عدم اختصاص بودجه از سوي دولت از سال 86 به بعد بود که دولت نيز براساس آمار بارها پاسخ داده که دولت به تعهداتش عمل کرده است.
در اين ميان يکبار نيز علي لاريجاني رييس مجلس شوراي اسلامي در نشستي خبري در پاسخ به سئوال خبرنگاري که همسو با شهرداري سئوالش را مي پرسيد و به دنبال زير سئوال بردن تعهد دولت به پروژه هاي شهر تهران بود؛ گفت: البته شهرداري خودش داراي ظرفيت ها و توان بالاي مالي است که بايد بسياري از امور را راهبري کند.
*خدمات شهري و فضاي سبز:
احداث بوستان هاي ياس فاطمي، ولايت و چهار بوستان ويژه بانوان، بوستان در حال ساخت مادر لويزان، احداث زباله سوز آرادکوه، افزايش تعداد ميادين ميوه و تره بار به 180 مورد و افزايش ايستگاه هاي آتش نشاني را مي توان از جمله مهمترين اقدامات محمدباقر قاليباف درحوزه خدمات شهري برشمرد.
وجود مافياي زباله، عدم توفيق شهرداري در تفيک زباله از مبدا و تجهيزات آتش نشاني سه محور پرحاشيه اين حوزه بودند.
پس از حادثه پلاسکو بود که موضوع تجهيزات و اعتبارات آتش نشاني به بحث داغ رسانه ها تبديل شد و هنگام مذاکرات دوازدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري سخنان اسحاق جهانگيري مبني بر ناتواني شهرداري تهران در تفکيک زباله از مبدا و پاسخ محمدباقر قاليباف در خصوص توانمندي در توليد برق از زباله هاي پايتخت، مورد توجه بسياري از تحليلگران شهري قرار گرفت.
اين ادعاي قاليباف در حالي بود که در صورت فعاليت زباله سوز آردکوه؛ براساس آمار و ارقام مديران شهري فقط از 2.6 درصد زباله هاي تهران برق توليد مي شد.
از سوي ديگر محمد مهدي تندگويان عضو شوراي اسلامي شهر تهران در دوره چهارم معتقد بود کارخانه زباله سوز تکنولوژي قديمي و آلايندگي زيست محيطي دارد.
وي بارها در اظهاراتش بيان کرد: تکفيک زباله از مبدا در کلانشهر تهران صفر است و در 12 سال اخير هيچ فعاليت عملياتي در اين خصوص انجام نشده و از سوي ديگر تاکنون هيچ درآمدي از محل جمع آوري و بازيافت زباله هاي شهر تهران به شوراي شهر اعلام نشده است.
درخصوص فضاي سبز؛ براساس اعلام مديريت شهري تعداد بوستان هاي محلي و بزرگ پايتخت از يک هزار و 200 بوستان به بيش از 2 هزار و 200 بوستان افزايش يافت که البته توزيع آنها در همه نقاط پايتخت متوازن نبوده و در برخي از مناطق به دليل تراکم جمعيت و نبود زمين توفيق چنداني در اين زمينه حاصل نشد.
موضوع کمربند سبز پيرامون شهرتهران نيز در اين دوره دنبال شد.
*معماري و شهرسازي:
فروش اراضي عباس آباد به قيمت بسيار نازل، ساخت و ساز در منطقه 22 پايتخت و ساخت و سازهايي که براساس مصوبه برج باغ ها انجام شد داغ ترين مسائل اين حوزه بود.
عده‌اي از کارشناسان اعلام کردند در سال‌هاي ٩٠ تا ٩٢ حدود 100 ميليون مترمربع پروانه در تهران صادر شد.
پيروز حناچي معاون وزير راه و شهرسازي، بارگذاري خارج از قاعده را يکي از مشکلات منطقه 22 تهران عنوان کرده و مي گويد: در طرح جامع تهران براي منطقه ٢٢، ٢١٠ هزار نفر سقف جمعيتي را پيش‌بيني و تصويب کرده بوديم که در طرح تفصيلي اين رقم را ٣٥٠ هزار نفر کردند درحالي‌که حق نداشتند و در منطقه ٢٢ قرار بود در بخش‌هاي مسکوني سياست رياضتي را اتخاذ کنيم و زمين‌هاي باقي‌مانده را براي عملکردهاي ملي و فراملي اختصاص مي‌داديم اما اين اتفاق رخ نداد.
وي خاطرنشان مي کند: شهردار منطقه در آخرين صحبتي که داشت مي‌گفت حدود ٥٠٠ هزار نفر جمعيت بارگذاري شده و برآورد ما بيشتر از اين رقم است. علاوه بر اين در منطقه ٢٢ پروژه‌هاي با بارگذاري به شدت سنگن ايجاد و شروع شده است که نگران‌کننده هستند.
حناچي مي افزايد: مثلا در مقابل پروژه «هزارويک شهر» و پروژه تجاري ايران‌مال است که به اعتقاد من نه‌تنها مردم تهران که مردم ايران را به اين محدوده جذب مي‌کند در‌حالي‌که در بيشتر ساعات به‌خصوص ساعات پيک ترافيک اتوبان کرج و اتوبان‌هاي اطراف اين مجموعه بزرگ همين حالا قفل هستند و حتي در برنامه‌هاي آتي يک ايستگاه مترو در اين منطقه ديده نشده؛ چرا؟
چون براساس طرح جامع تهران که برنامه‌اي هماهنگ‌کننده است، حرکت نشده و به دليلي که از حوصله بحث خارج است، اقدام ديگري صورت گرفته.
وي در اينکه اين ساخت و سازها مجوز ماده پنج را داشته باشد ترديد دارد و تأکيد مي کند: کل بلندمرتبه‌سازي‌ها و بارگذاري‌هاي سنگين منطقه ٢٢ از نظر ما تخلف است؛ حتي اگر کميسيون ماده پنج هم داده باشد در حيطه اختيارش نبوده است که براي بنايي با يک ميليون مترمربع پروانه بدهد.
اما قاليباف تمامي انتقادات مطرح شده در حوزه تراکم فروشي را «حرف گزاف» مي خواند و در پاسخ به اين انتقادات اعلام کرد که تمامي ساخت و سازها براساس طرح تفصيلي پايتخت انجام شده است.
* حادثه پلاسکو، نقطه تاريک کارنامه کاري مديريت شهري تهران
آتش سوزي و تخريب ساختمان پلاسکو و شهادت جمعي از آتش نشانان يکي از نقاط منفي کارنامه مديريتي قاليباف در تهران است.
اين حادثه به باور بسياري از کارشناسان و مديران شهري، ثمره ضعف جدي شهرداري تهران در حوزه نظارت و يا مماشات براي انجام وظايف قانوني و کم توجهي به تجهيز نهادها و دستگاههاي خدماتي زيرمجموعه شهرداري است.
هرچند که وقوع چندين حوادث مشابه از جمله انفجار شهران، فرونشست زمين در بسياري از محدوده هاي اجراي تونل مترو و ... از ديگر مواردي است که مي توان عامل وقوع آنها را ضعف و کم توجهي مديريت شهري عنوان کرد.
*حوزه فرهنگي و اجتماعي
اگرچه قاليباف در طول 12 سال اخير بارها اعلام کرد رويکرد جدي و اساسي در بدو ورود وي به شهرداري ارتقاي کيفيت زندگي با رويکرد فرهنگي و اجتماعي بود اما بررسي عملکرد وي در اين حوزه بيانگر اين مطلب نيست.
ساخت سالن هاي سينما، تئاتر و فرهنگسراها در دوران قاليباف يکي از اقدامات مثبت وي در اين حوزه بود اما متاسفانه شهردار تهران موفق نشد از آنها بويژه فرهنگسراها به نحو مطلوب در راستاي اقدامات فرهنگي و اجتماعي استفاده کند؛ بنابراين گزاف نيست اگر بگوييم قاليباف در حوزه فرهنگي و اجتماعي نيز تنها در بخش ساخت سازه هاي فرهنگي موفق بود.
قاليباف در يکي از آخرين برنامه هاي خود در شهرداري تهران عنوان کرد: در طول 12 سال اخير از اين رويکرد و برنامه ذره اي نه غفلت و نه عقب نشيني کرديم.
آسيب هاي اجتماعي نيز از ديگر مسائلي بود که شهردار تهران به آن ورود کرد اما در عمل شکست خورد.
طرح ارتقاي کيفيت زندگي در منطقه 12 يکي از چالشي ترين موضوعات شهرداري تهران بود که براي مدت طولاني اي با واکنش هاي مختلفي روبرو بود.
باوجود آن قاليباف بارها عنوان کرد شهرداري مسئوليت مستقيمي در ارتباط با آسيب هاي اجتماعي نداشته اما برحسب وظيفه انساني به اين حوزه ورود کرده است.
وي پشتوانه اقدام خود را پنج سال مطالعه در اين حوزه و رسيدن به شناخت کافي اعلام کرد.
هنگام اجراي اين طرح بود که شهردار تهران تعدادي جلسات هم انديشي با اصحاب رسانه برگزار کرد و در يکي از اين جلسات بواسطه مسئوليت در نيروي انتظامي و شهرداري تهران خود را کارشناس آسييب هاي اجتماعي معرفي کرد.
هر چند قرار بود جلسات هم انديشي شهردار تهران با اصحاب رسانه به صورت مداوم و ماهانه برگزار شود اما پس از برگزاري سه جلسه اين موضوع به فراموشي سپرده شد.
املاک نجومي به عنوان يکي از داغ ترين بحث هاي شهرداري تهران در سال پاياني مديريت قاليباف گريبان شهردار را گرفت و موضوع تا تحقيق و تفحص مجلس از شهرداري نيز پيش رفت.
اخبار اوليه حاکي از آن بود برخي املاک توسط شهرداري تهران با شرايط خاص دراختيار بعضي اعضاي شوراي شهر، مديران شهرداري و حتي برخي فعالان رسانه اي و شخصيت هايي خارج از شهرداري قرار گرفته که اين موضوع با عنوان املاک نجومي شهرداري در افکارعمومي و رسانه ها بويژه شبکه هاي مجازي بازتاب بسياري پيداکرد.
يکي از شعارهاي اصلي قاليباف در دوران 12 ساله مديريت شهري اين بود که شهرداري يک نهاد خدماتي نيست بلکه نهادي اجتماعي و فرهنگي است که البته درحوزه اجرا و عملکرد هيچگاه نتوانست به اين شعار جامعه عمل بپوشاند.
به واقع شهردار تهران در 12 سال گذشته به رغم تمامي اقدامات انجام شده، کارنامه قال توجه و مثبتي در حوزه آسيب هاي اجتماعي و رونق فعاليت هاي فرهنگي و مذهبي در مقايسه با فروش گسترده تراکم و شهرفروشي و همچنين تبديل باغات به برج و ساختمان و ساخت و ساز گسترده و بي رويه در مناطق غربي پايتخت ندارد.
در يک کلام نمي توان عملکرد 12 ساله قاليباف در شهرداري تهران را سراسر مثبت يا منفي ارزيابي کرد، در کنار تمامي اقدامات مثبت و سازنده وي در پايتخت ضعف ها و کاستي هاي زيادي نيز وجود دارد که شايد بسياري از آنها غيرقابل جبران يا هزينه جبران آنها بسيار سنگين باشد اما به نظر مي رسد زمان، يادگارهاي قاليباف در پايتخت را داوري خواهد کرد.
دراين ميان برخي از کارشناسان و همچنين اعضاي دوره چهارم شوراي شهر، تهران را پس از 12 سال مديريت قاليباف «زمين سوخته اي» مي دانند که تحويل شهردار بعدي شده، هرچند که قاليباف اين موضوع را اصلا قبول ندارد و از آن به عنوان کلمه اي در قامت ژست سياسي ياد مي کند و بر اين باور است که تهران امروز در مقايسه با 12 سال قبل، شهري ساخته و آباد است.
گزارش از عاطفه نژادسالاري - انتشار دهنده: محسن فتاحي
تهرام/9353**1625
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۶۲۴۳۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شهرداری تهران هیچ قصدی برای باشگاه‌داری ندارد

سخنگوی شهرداری تهران گفت: شهرداری تهران هیچ قصد و برنامه‌ای برای باشگاه‌داری و ورود به مدیریت ورزش حرفه‌ای ندارد. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، عبدالمطهر محمدخانی سخنگوی شهرداری تهران در صفحه شخصی خود در فضای مجازی در مورد شایعات مربوط به  باشگاه‌داری شهرداری تهران نوشت: با احترام به دو تیم محبوب پایتخت و همه هواداران فوتبال، شهرداری تهران هیچ قصد و برنامه‌ای برای باشگاه‌داری و ورود به مدیریت ورزش حرفه‌ای ندارد. در عین حال به وظایف خود در ورزش همگانی، حمایت از استعدادهای برتر و همچنین حمایت کلان از تیم‌های باشگاهی و ملی پایبند است.

قراردادهای شهرداری تهران با چین به شورای شهر ارسال شود

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • شهردار تهران: اتصال بزرگراه یادگار امام به بروجردی و آزاد راه ساوه
  • شهرداری تهران هیچ قصدی برای باشگاه‌داری ندارد
  • ناوگان حمل‌ونقل عمومی جدید تهران چگونه خواهد بود؟ | تغییرات جدید در اتوبوس، مترو و موتورسیکلت ها
  • شهرداری تهران هیچ قصد و برنامه‌ای برای باشگاه‌داری ندارد
  • اجرای مدیریت یکپارچه شهری، اساسی ترین مسئله شوراها
  • شهردار تهران: اتصال بزرگراه یادگار امام به بروجردی و آزاد راه ساوه | امروز پاتوق معتادان متجاهر در تهران نداریم
  • کارگران مهم‌ترین رکن مدیریت شهری هستند
  • کمتر از ۳ درصد لوایح شهرداری قزوین عودت داده شد
  • شهرداری اصفهان باید فصل وصل سرمایه‌گذاری مخاطره‌پذیر با شرکت‌های دانش‌بنیان باشد
  • انتصابات جدید در مناطق یک و چهار همچنین سازمان مدیریت پسماند شهرداری ارومیه